S*ÄRENSKOGENS CORNISH REX
Hanar Honor Tidigare hanar Tidigare honor Omplaceringar Kattungar Väntade kullar Tidigare kullar Resultat Kontakt Om oss
Males Females Previous males Previous females New home Kittens Expected kittens Previous litters Results Contact About us

Vi heter Janne och Barbro Andrén och bor i Alunda en bit utanför Uppsala.

När vi flyttade ihop 2006 hade Janne med sig tre Cornish rex från S*Ärentunas. Barbro bidrog med tre huskatter, en korthårig och två långhåriga, samt en Flatcoated retriever som numera utökats till två.

Vi ville ha ett nytt gemensamt stamnamn men det skulle behålla drag av det gamla. Eftersom vi bor strax intill skogen blev det efter en del funderande S*Ärenskogens.

Janne har sedan tidigare lång erfarenhet från uppfödning och utställning av Måsfinkar. Måsfinkarna har vunnit både svenska och danska mästerskap. Barbro har erfarenhet från utställning av Storpudel. Främsta meriten är tvåa på hundutställningen i Storstockholm. Som ni ser har vi mycket erfarenhet och intresse för uppfödning och utställning. Rexarnas främsta utställningsmerit är Best in Show på Scandinavian Winner ’09.

Vi söker ständigt efter bästa möjliga avelsmaterial både när det gäller utseende men framförallt temperament. Detta är inte så lätt eftersom det är egenskaper som inte alltid följs åt.

När vi väljer ut avelskombinationer ser vi till att åtminstone den ena parten har ett supertemperament – den andra parten måste ha ett tillräckligt bra temperament för att kunna medverka i aveln. Vi har fått mycket beröm för rexarnas temperament såväl från domare som från assistenter.

När det gäller utseende får parterna gärna ha samma fördelar men definitivt inte samma svagheter. Vi arbetar således med en kombination av att förstärka och att komplettera parternas olika egenskaper i aveln.

Vi försöker undvika att ta katter på utställning samtidigt som vi har kattungar. Det är onödigt att dra hem eventuella smittor innan immunförsvaret och vaccinationerna är klara.

Barbro var återförsäljare av Aloe vera när vi träffades. Vi och alla våra djur dricker Aloe vera varje dag. Aloe vera får slemhinnan i magen att fungera optimalt. Bevarar balansen mellan goda och dåliga bakterier i magen. Ökar upptaget av vitaminer och antioxidanter. Normaliserar ph-värdet och motverkar en sur miljö.

Vi använder dessutom produkterna utvärtes vid sårskador, brännskador och allergiska reaktioner från t ex insektsbett. Det är helt fantastiska produkter. Vi har nu fått många kunder och återförsäljare som vi tar hand om på bästa sätt.

Detta är vår Flatcoated Retriever tik Pingla 
Beauty Nights Philadelphia Flyers
Hon är född 2008

  

Coccos kom till oss 2007 men har nu 2009 flyttat till en ny familj 

     

2007-08-25 var det examensdags på viltspårkursen. Blacky var suverän och tog alla delmoment utan tvekan.
På bilden nedan står vi tillsammans med domaren och det går väl inte att ta miste på hur nöjd Blacky är efter denna galanta uppvisning. Matte och husse är minst lika stolta.

Det här är Blacky vår fina Flatcoated Retriever
Beauty Nights Paint It Black

Han är född 2003.
Han har en glänsande svart päls som absolut beror på att han dricker Aloe Vera varje dag.